Mijn favorieten

Huis kopen? Financiele tips (1)

Ben je van plan een nieuwbouwwoning te kopen? Waarom is het dan een goed idee om een energie neutrale woning te kopen, een zgn. nul op de meter woning?

Of koop je een bestaande woning? Waarom is het dan ook een goed idee om deze energiezuiniger te maken met bijvoorbeeld aanschaf van zonnepanelen?

1.      Je kan meer hypotheek krijgen. In plaats van 101% van de aankoopprijs kun je 106% lenen. Het extra bedrag kun je besteden aan energie zonnepanelen, een zonneboiler, HR++ glas e.d.

 

2.      Bij de aanschaf van een nul op de meter woning heb je daarnaast nog de mogelijkheid om 25.000 euro meer te lenen dan wat normaal mogelijk zou zijn. Dit bedrag wordt namelijk niet meegerekend bij de inkomenstoets bij je hypotheekaanvraag.

 

3.      Je kan vaak extra subsidie krijgen bij je gemeente. Zo heeft de gemeente Hoorn sinds januari van dit jaar weer een potje voor alle inwoners uit de gemeente waarbij je 500 euro terug kan ontvangen van de gemeente. Je moet dan een offerte insturen voor een verbouwing of aanschaf die voorkomt op de lijst met maatregelen. Bijvoorbeeld HR++ glas aanbrengen of zonnepanelen. Je kan dan 10% terugkrijgen met een maximum van 500 euro. Mocht je 2 verschillende maatregelen tegelijk uitvoeren, dus EN zonnepanelen EN isolatie dan krijg je 15% terug met een maximum van 750 euro.

 

4.      Je huis neemt in waarde toe. Mocht je je woning  over een tijdje willen verkopen, werkt de aanwezigheid van duurzame en energiebesparende maatregelen waarde verhogend.

 

5.      Je hebt door het nemen van deze maatregelen een lage energierekening per maand.

 

6.      En last but nog least, je draagt bij aan een beter milieu en leefbaarheid van je omgeving.

 

Je aankoopmakelaar of hypotheekadviseur kan je hier ook mee helpen. Dus heb je nog vragen hierover, neem dan contact met me op, ik leg het je graag verder uit, toegespitst op je eigen situatie.

Esther