Mijn favorieten

Tips bij verhuizen en woning verkopen

Deze keer een gastblog van professionele opruimcoach Karin! (www.opruimcoachkarin.nl)

Ga je binnenkort verhuizen? 

Begin dan zo snel mogelijk met het opschonen van je huis en bergruimtes. Des te minder hoef je in te pakken en te verhuizen en je begint fris en opgeruimd in het nieuwe huis.
Vaak begin je pas op het laatste moment met inpakken en dat is altijd meer werk dan je denkt. Als je dan ook nog moet bedenken wat je wilt houden en wat je niet mee wil nemen, dan kost het je nog meer tijd. En die tijd heb je meestal hard nodig om alles rond de verhuizing te regelen!

Vragen die je jezelf kunt stellen bij het opschonen:
- Word ik er blij van?
- Gebruik ik het vaak?
- Functioneert het nog?
- Is het de moeite waard om te verhuizen?
- Zou ik het missen als ik het weg doe?
- Wat is de reden dat ik het zou bewaren?

Het is echt niet nodig om alle schriftjes en tekeningen van je kinderen/jezelf te bewaren, zoek de leukste eruit en bewaar die. Je zou bijvoorbeeld als stelregel kunnen nemen: 1 verhuisdoos per persoon voor nostalgische spullen. Ook kun je een foto nemen van spullen, waar je geen plek voor hebt in je nieuwe huis.

Er is nog een voordeel als je op tijd begint. Want hoe opgeruimder je huis is, hoe aantrekkelijker voor eventuele kopers. Het is gebleken dat opgeruimde huizen sneller en voor een hogere prijs verkocht worden. Zorg ervoor dat overbodige meubels uit je huis zijn, voor de foto’s worden gemaakt en de kijkers komen. Wil je de meubels zelf nog houden? Regel dan een tijdelijke opslagruimte.

Vind je het lastig om te starten met opruimen, of weet je niet waar je moet beginnen? Schakel een opruimcoach in. Die stelt gerichte vragen, waardoor jij weet wat voor jou de juiste keuze is. Ook krijg je tips en adviezen hoe je het één en ander het beste aan kunt pakken.

Bij Esther van Dijk Makelaardij word je bij de verkoop van je woning volledig ontzorgd, alles wordt van A tot Z voor je geregeld.
Wil je ook gebruik maken van de opruimcoach?

Kies mij als je verkoopmakelaar, dan krijg je nu als actie er gratis 3 uur hulp van de opruimcoach bij! 

Bel, mail of app me voor meer informatie over deze leuke aanbieding!