Mijn favorieten

Woning verkopen? Verkooptips (2)

Als je je woning wilt gaan verkopen, is dat zoals in een eerder blog vermeld niet een kwestie van alleen een bord in de tuin, foto's op funda en wachten maar. Nee, aan een succesvolle verkoop van je woning gaat een periode van voorbereiden en hard werken vooraf.

Ik bespreek nu de fase van de bezichtigingen, dus als de fotograaf is geweest en je woning de markt op gaat en op Funda komt. Waar moet je dan op letten als je je woning wilt verkopen?
 

Uitgangspunt blijft: een 1e indruk kun je maar 1x maken! 

Dus voor elke bezichtiging weer even opruimen, alle losse spullen snel opbergen in een krat, stofzuigen en schoonmaken en de volgende tips opvolgen:

tip 7: 
A
ltijd ramen zo veel mogelijk op kierstand voor de frisse luchttoevoer, en alle gordijnen, luxaflex of rolluiken helemaal open voor zoveel mogelijk lichtinval.

tip 8:
Bij bezichtigingen die plaatsvinden aan het einde van de dag of in de avond is het sfeervol overal de verlichting aan te hebben. Zorg ook dat alle 'peertjes' werken.

tip 9:
Zet bij een bezichtiging alle doorgangsdeuren open. Dit creëert meer ruimte en lichtinval.

tip 10:
Zorg dat alle ramen van binnen en buiten schoongemaakt zijn. Doe dit eenmalig grondig vlak voordat de fotograaf komt en houd dit met de bezichtigingen bij met  Glassex raamdoekjes.

tip 11:
Zorg dat vooral  de keuken en badkamer er spic en span uitzien. Dus niet alle crèmes, tandenborstels, keukenaccessoires zichtbaar in beeld. Stop deze voor deze periode met bezichtigingsaanvragen steeds in een toilettas of box die uit het zicht kan worden gelegd.

tip 12:
Geen haren in afvoerputjes. Gooi voor elke bezichtiging even een scheutje bleek in alle afvoeren en gootsteenputjes. Ook in de wc's en doe hier de bril naar beneden.

tip 13:
Als er huisdieren zijn, zoals katten of honden, probeer zo veel mogelijk op te ruimen alsof er geen huisdier leeft in het huis. Dus geen kattenbak, of voerschaaltjes op de vloer in de keuken. Veel mensen vinden huisdieren niet prettig of hebben het idee dat het huis daardoor ‘viezer’ is. En zorg ervoor dat tijdens de bezichtiging het dier niet in huis aanwezig is.

tip 14:
De (schone!) vaas met  (verse!) bloemen op tafel is een tip uit de oude doos, maar geeft een warm welkom en geeft ook meteen een 'groen' aanzien.

 
Dit zijn zomaar wat tips om tijdens een bezichtiging je woning optimaal te presenteren aan mogelijke kopers, al dan niet met aankoopmakelaar. Kortom:
creëer sfeer en vooral veel ruimte in het huis!

 
Esther