Mijn favorieten

Huis Kopen

Een huis kopen is voor de meeste mensen niet iets wat ze regelmatig doen. Dan is het fijn als er een deskundige met je meekijkt en alles voor je regelt.

Bij Esther van Dijk Makelaardij wordt alles van A tot Z voor je geregeld en uit handen genomen, en dat voor een vast tarief van 1500,- euro.*


(* dit geldt voor 1 huis, voor een 2e huis en meer geldt een toeslag van 150,- euro. Wil je meerdere huizen met mij bezichtigen en feedback ontvangen, kies dan voor de onbeperkte service, voor 1% van de aankoopsom)

Wat doe ik als aankoopmakelaar allemaal voor je?

stap 1: In ons kennismakingsgesprek wil ik van alles weten over je woonwensen, mogelijkheden en voorkeuren. Je gaat zelf zoveel mogelijk op zoek een geschikte woning, via sites als Funda. Als je dan een leuk huis hebt gevonden, bel je de verkopend makelaar om zelf een 1e afspraak in te plannen. Het is belangrijk om eerst even alleen kennis te maken met de woning. Op deze manier kun je zelf door de woning lopen en 'sfeer' proeven. Kijken of de woning bij je past en of de woning goed 'voelt'.stap 2: Indien je een geschikte woning hebt gevonden, ga ik als aankoopmakelaar met je mee voor een 2e bezichtiging.

Hierbij kijk ik met een professionele blik naar de woning. Hoe ziet de woning er bouwkundig uit? Is er sprake van achterstallig onderhoud? Hoe zit het met de kwaliteit van de elektrische installaties? Hoe zit het met de gebruikte isolatiematerialen? Hoe energiezuinig is de woning? Hoe zit het met de bodemkwaliteit? Wat is het bestemmingsplan?

stap 3: Als je dan besluit dat je de ideale woning hebt gevonden, ga ik kijken hoe het zit met de marktwaarde van de woning: hoe is de vraagprijs vastgesteld en wat is de woning waard in de huidige markt.

stap 4: Dan bespreek ik je financiële mogelijkheden en bepalen we de biedingsstrategie. Wat wordt het 1e bod, hoeveel kun en wil je betalen als eindbod. We bespreken verder alle mogelijke ontbindende voorwaarden. Op deze manier neem ik de emotionele spanningen van het onderhandelen uit handen.

stap 5: Vervolgens wordt de koopakte opgesteld en neem ik de gehele koopakte met je door.  Alle rechtsartikelen worden zorgvuldig uitgelegd zodat je exact weet waar je aan toe bent. Ook regel ik de contacten met de notaris voor je.

stap 6: Indien gewenst kan ik je vervolgens begeleiden met het regelen van de hypotheek, bankgarantie, verzekeringen etc. Dit moet allemaal geregeld worden voordat de ontbindende voorwaarden verlopen. Meestal binnen een termijn van 4 tot 6 weken.  Vaak een hoop geregel en gedoe en op deze manier heb je alles in 1 hand en weet je zeker dat je het voor elkaar krijgt.

Ik werk hiervoor nauw samen met De Financiële Planner in Hoorn. E
en onafhankelijk erkend financieel adviseur met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ik kan dan een compleet pakket bieden van aankoopbegeleiding en volledig verzorgde hypotheekaanvraag voor een aantrekkelijk tarief.


stap 7: Op de dag van eigendomsoverdracht van de woning ga ik, voordat je gaat tekenen bij de notaris, eerst nog met je mee naar de woning voor een laatste inspectie. Wordt de woning inderdaad geleverd in dezelfde staat als op het moment dat je de woning kocht? Ook controleer ik de meterstanden.

stap 8: Vervolgens ga ik met je mee naar de notaris voor het passeren van de leveringsakte en aansluitend voor het tekenen van de hypotheekakte. Dan ontvang je de sleutels en kun je jezelf eigenaar noemen van je nieuwe woning!stap 9: Ook daarna kun je nog bij mij terecht voor nazorg. Als je bijvoorbeeld je belastingaangifte moet invullen en je hebt vragen over hoe het dan ook alweer zit met de aftrekbare kosten van de aankoop van de woning. Of in welke box je dit moet invullen etc. Ik blijf je aanspreekpunt!

Verder bied ik ook nog een extra aanvullend pakket tegen een toeslag om je hele verhuizing in 1 x geregeld te hebben als je vanuit een huurwoning voor de 1e x koopt. Dus o.a. je gas en elektra aansluiting, je wateraansluiting, je opstal en inboedel verzekering, alles wordt geregeld voor je!

Wil je niet helemaal ontzorgd worden, dan zijn er ook deeltrajecten mogelijk waarbij je onderdelen van het aankoopproces zelf doet.
Neem contact met me op voor meer informatie over de exacte inhoud van deze deeldiensten, bijvoorbeeld na acceptatie van het bod hulp bij het opstellen van de juiste ontbindende voorwaarden en doornemen koopakte.

Kortom, wil je een woning kopen, neem dan vrijblijvend contact op met mij.

Ik regel alles van A tot Z en help je graag bij je zoektocht naar je ideale woning!

 

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring