Mijn favorieten

Huis verkopen

Een spannende tijd! Je hebt besloten je woning te gaan verkopen!

Tegenwoordig kun je dit ook zelf regelen via een internetmakelaar. De meeste lijken heel aanlokkelijk met lage tarieven, maar hier komen nog allerlei extra's bij zodat je evengoed al gauw 2500 euro kwijt bent. En dan moet je ook nog eens alles zelf regelen, wat heel veel tijd kost.

Waarom dan voor mij kiezen?

Allereerst ben ik je vaste aanspreekpunt. Geen wisselend contact met telefonistes, steeds verschillende assistent-makelaars die bezichtigingen komen doen, en de 'echte' makelaar die je alleen ziet bij het verkoopgesprek. Voordeel van een klein kantoor is 1 op 1 contact, snel en flexibel inplannen van afspraken en echte betrokkenheid bij de verkoop van jouw woning. Ik heb altijd maar een klein aantal woningen tegelijk in verkoop, zodat ik jouw huis alle aandacht kan geven.

Ik ben gecertificeerd makelaar, taxateur én (universitair geschoolde) marketeer: Ik ben van mening dat je woning maar 1x een 1e indruk kan maken! 

Dit kun je alleen maar bereiken door een volledige presentatie op Funda, duidelijke marketingplan met inzet van diverse social media, goed geschreven commerciële teksten, gebruikmaken van professionele vastgoedfotografie, vastgoedstyling, professionele bezichtigingen waarbij er gedegen informatie wordt verstrekt over eventuele publiekrechtelijke of privaatrechtelijke afspraken, de bouwkundige staat van de woning en de mogelijkheden in de wijk. 

Je woning verkopen is hoe dan ook niet iets wat je dagelijks doet. Er komt altijd meer bij kijken dan je op het eerste gezicht misschien denkt..

Ik bied een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding én 100% ontzorging!


Wat doe ik allemaal als verkoopmakelaar voor je?

stap 1: Allereerst kom ik bij je langs om kennis te maken. Een persoonlijke 'klik' vind ik erg belangrijk. Ik maak niet alleen nader kennis met je en bespreek mijn werkwijze, maar ik maak meteen ook een grondige opname van je woning. De woning wordt nauwkeurig ingemeten volgens de NEN 2580 norm en meetinstructie. Verder ontvang je tips voor het verkoopklaar maken van je woning qua styling, opruimen, schoonmaak en presentatie. Ik ben zelf ook gecertificeerd vastgoedstyliste bij House of Kiki, dus weet precies hoe je qua vastgoedstyling de woning optimaal kan presenteren.

stap 2: Naar aanleiding van mijn 1e bezoek maak ik een strategisch verkoopplan en ontvang je een waardebepaling van je woning. Dit alles is uiteraard allemaal nog geheel vrijblijvend en gratis!

stap 3: Als je besluit met mij in zee te gaan, dan bespreek ik vervolgens het plan van aanpak en de planning. Wat moet er nog allemaal gebeuren om het huis verkoopklaar te maken? Ik zet de puntjes voor je op de i.

stap 4: Een professionele vastgoedfotograaf komt vervolgens naar je woning voor het verzorgen van alle foto's, 360 graden foto's, virtuele tour, video en plattegronden. Ik als makelaar ben hier altijd bij aanwezig, zodat je ook hier niet voor thuis hoeft te blijven.

stap 5: Je woning is dan klaar om op de markt aangeboden te worden: Je woning komt op Funda en andere relevante huizensites en social media. Niet alleen Facebook maar ook instagram, YouTube. Ook komt er een bord in je tuin en/of aan de woning voor goede zichtbaarheid. En voordat de woning de markt op gaat, natuurlijk ook nog de uitwisseling tussen de (VBO) makelaars, en mijn netwerk van aankoopmakelaars met hun geïnteresseerden en overige zoekers.

stap 6: Ik coördineer en verzorg persoonlijk alle rondleidingen. Je ontvangt na elke bezichtiging uiteraard meteen terugkoppeling over hoe het verlopen is.

stap 7: Ik begeleid alles tijdens het gehele biedingsproces en onderhandelingsproces, totdat we de gewenste verkoopprijs met de koper bereikt hebben. Ook besteed ik veel aandacht aan alle ontbindende voorwaarden en oplevertermijn.

stap 8: Ik stel de koopakte voor je op en zorg voor het ondertekenen hiervan met zowel jou als verkoper als de koper. Ook hoef je geen vrij te nemen voor het bezoek van de taxateur van de kopers, dit regel ik uiteraard ook voor je, door er zelf bij aanwezig te zijn.stap 9: Ik onderhoud de contacten met de notaris voor je en volg nauwgezet de relevante data van de ontbindende voorwaarden.

stap 10: Op de dag van de eigendomsoverdracht van je woning maak ik met de koper nog een laatste inspectieronde door de woning. Vervolgens begeleid ik je bij de notaris bij het tekenen van de eigendomsakte en de sleuteloverdracht.

stap 11: Nazorg. Ook na de verkoop van je woning kun je altijd bij mij terecht. Wellicht heb je nog vragen, of wil je weten hoe het ook alweer zat met het invullen van de belastingaangifte. Of wat als de kopers je aanklagen voor een verborgen gebrek? Ook dan help ik je graag verder.


Wat kost dit nu allemaal?

Ik verkoop je woning voor een van te voren vaststaand vast tarief.

De meeste makelaars werken met een courtagesysteem van ca 1,5 tot 2 % van de verkoopprijs, plus 21% BTW. Dan kom je al gauw uit op een tarief van minimaal 5000 euro voor een gemiddelde woning in Hoorn en West-Friesland. En staat pas het exacte bedrag vast na de verkoop. En hierboven op komen dan ook nog de gebruikelijke opstartkosten. Bovendien moet je dan ook nog vaak zelf vrije dagen opnemen als de fotograaf of taxateur moet langskomen.

Ik hou van duidelijkheid en transparantie vooraf. Om je echter een tarief te kunnen geven, wil ik uiteraard wel eerst graag de woning bekijken. De courantheid, staat van onderhoud, locatie en ligging spelen hierbij een belangrijke rol. Een woning die goed is onderhouden, schoon en opgeruimd en neutraal is ingericht, zal eerder verkocht worden dan een soortgelijke woning met achterstallig onderhoud. Dit speelt mee bij de prijsbepaling. Uiteraard zal een grote vrijstaande villa relatief meer tijd kosten dan een gewilde tussenwoning. Ook dit zit in mijn prijs verwerkt.

Om je een indicatie te geven kun je uitgaan van een bedrag van circa 3500,- voor courante woningen onder de 250.000 euro k.k. in Hoorn en directe omgeving.

Het definitieve bedrag dat we overeenkomen hoef je pas te betalen bij de overdracht van woning bij de notaris. Wel zo eerlijk en duidelijkheid vooraf! No cure, no pay!

Eenmalig bij aanvang van de werkzaamheden betaal je nog een bedrag van circa 500 euro als opstartkosten voor o.a. de inschakeling van een professionele vastgoed fotograaf en de funda plaatsing met het uitgebreide presentatiepakket voor 1 jaar, kadastraal onderzoek etc.  Hiervoor ontvang je dus ook prachtige foto's van je woning, 360 graden foto's, een videofilm van je woning en plattegronden van elke verdieping. Dit maakt onderdeel uit van het zgn. presentatiepakket op Funda waardoor je woning beter wordt gevonden in de zoekresultaten en ook beter en langer wordt bekeken, wat weer tot meer bezichtigingsaanvragen leidt.
 
Spreekt dit alles je aan? Neem dan contact met mij op om met elkaar kennis te maken!

Wil je niet totaal ontzorgd worden, maar zelf ook onderdelen van het verkoopproces zelf uitvoeren, dan is dit mogelijk. Neem contact met me op om te informeren naar de inhoud en tarieven van deze deeldiensten. 

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring